ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ρουσφετολογικές μετακινήσεις καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Τις ρουσφετολογικές πρακτικές των Διοικητών της 1ης και 2ης ΥΠε, κ. Κοντοζαμάνη και Ευδοκιμίδη, καταγγέλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
Ρουσφετολογικές μετακινήσεις καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Τις ρουσφετολογικές πρακτικές των Διοικητών της 1ης και 2ης ΥΠε, κ. Κοντοζαμάνη και Ευδοκιμίδη, καταγγέλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σημειώνοντας ότι «οι οποίοι πέρα από κάθε λογική πραγματικών ιατρικών αναγκών στα νοσοκομεία ευθύνης τους, και χωρίς καμία εισήγηση από τα αρμόδια όργανα των νοσοκομείων, μετακινούν και αποσπούν αυθαίρετα χωρίς κανέναν προγραμματισμό ιατρικό προσωπικό κατόπιν απλής αίτησης των ενδιαφερομένων».


Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, «παρατηρούνται επίσης και περιπτώσεις καταναγκαστικών «δυσμενών» μεταθέσεων γιατρών για την κάλυψη αναγκών, λόγω της αναστολής προσλήψεων. Έτσι, αντικειμενικά, οι δύο Διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠε χωρίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε δύο κατηγορίες: Από τη μια οι λίγοι ευνοούμενοι που τυγχάνουν σκανδαλωδώς ευνοϊκής μεταχείρισης και από την άλλη οι πολλοί, που ανά πάσα στιγμή μπορεί ξαφνικά να βρεθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, επειδή η τρόικα έχει επιβάλει απαγόρευση προσλήψεων».


Η ΕΙΝΑΠ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας και καλεί τους δύο Διοικητές να παρουσιάσουν άμεσα ένα σχέδιο με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων και να σταματήσουν αμέσως τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.