ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο «πόλεμος» της οδοντιατρικής καρέκλας στο ΚΑΤ

Τρεις οδοντίατροι για τη μία και μοναδική οδοντιατρική καρέκλα στο ΚΑΤ.
Ο «πόλεμος» της οδοντιατρικής καρέκλας στο ΚΑΤ

Τρεις οδοντίατροι για τη μία και μοναδική οδοντιατρική καρέκλα στο ΚΑΤ. Οι 3 Διευθυντές οδοντίατροι, δύο εκ των οποίων είναι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συνωστίζονται για το ποιος θα χρησιμοποιήσει το οδοντιατρικό ιατρείο με τη μία και μοναδική καρέκλα, τη στιγμή που είναι κλειστό δεύτερο οδοντιατρικό ιατρείο.


Το πρόβλημα δημιουργείται από τον οργανισμό του ΚΑΤ, στον οποίο προβλέπεται μία θέση οδοντιάτρου και άρα μία οδοντιατρική καρέκλα. Ωστόσο, στο Οδοντιατρικό Τμήμα του ΚΑΤ υπηρετούν αυτή τη στιγμή 3 οδοντίατροι – το 2012 ήταν 4 αλλά ο 4ος συνταξιοδοτήθηκε - σε προσωποπαγείς θέσεις.


Οι τρεις οδοντίατροι έχουν προσωποπαγείς θέσεις. Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Μιχάλη Νεονάκη και Χρήστο Σμυρλή – Λιακατά, που αξιοποίησαν σχετική νομοθετική ρύθμιση και βάσει αυτής μετά το πέρας της βουλευτικής θητείας τους κατέλαβαν διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ. Ο τρίτος οδοντίατρος, Ανδρέας Παπανδρέου κατέλαβε επίσης προσωποπαγή θέση στο ΚΑΤ μετά τη θητεία του σε άγονη μονάδα του ΕΣΥ όπως είχε το δικαίωμα εκ του νόμου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στο Οδοντιατρικό τμήμα του ΚΑΤ όλο το έτος 2013 καταγράφηκαν 719 επισκέψεις, ενώ το 2012 τα οδοντιατρικά περιστατικά μόλις που ξεπέρασαν τα 500.