ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκτός εφημερίας οι Αγ. Ανάργυροι, σε κίνδυνο οι καρκινοπαθείς

Το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι βγήκε  από τις εφημερίες ενώ κινδυνεύουν με κλείσιμο κλινικές στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Αγία Όλγα και Σισμανόγλειο, λόγω της διαθεσιμότητας των 350 γιατρών των πρώην νοσκομείων του ΙΚΑ, που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΥ.
Εκτός εφημερίας οι Αγ. Ανάργυροι, σε κίνδυνο οι καρκινοπαθείς

Το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι βγήκε από τις εφημερίες ενώ κινδυνεύουν με κλείσιμο κλινικές στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Αγία Όλγα και Σισμανόγλειο, λόγω της διαθεσιμότητας των 350 γιατρών των πρώην νοσκομείων του ΙΚΑ, που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Τον κίνδυνο που διατρέχουν οι καρκινοπαθείς αλλά και άλλοι χρόνοι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίςο εκφράζει την αγανάκτησή του για την αιφνιδιαστική υπαγωγή, σε καθεστώς διαθεσιμότητας 350 γιατρών, των πρώην θεραπευτηρίων του ΙΚΑ που τινάζει στον αέρα τη λειτουργία νοσοκομείων αιχμής.

Η κίνηση αυτή, σημειώνει ο ΙΣΑ, έγινε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση, του ιατρικού προσωπικού, χωρίς να έχει οργανωθεί, η κάλυψη των κενών κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, καθώς και η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Τα μεγάλα θύματα είναι οι ογκολογικοί ασθενείς, οι οποίοι ούτως ή άλλως ταλαιπωρούνται και αντιμετωπίζονται ως ασθενείς δεύτερης κατηγορίας.

Το ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων βγήκε από τις εφημερίες, αφού περισσότεροι από 80 γιατροί του νοσοκομείου, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, λόγω της υπαγωγής σε διαθεσιμότητα δεκάδων γιατρών, οι οποίοι στελέχωναν καίριες κλινικές του νοσοκομείου. Με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής, για χειρουργεία και θεραπείες ν αυξηθεί δραματικά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών.

Επιπρόσθετα σοβαρά κενά, έχουν δημιουργηθεί στη στελέχωση κλινικών, στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο , Αγία Όλγα, Έλενα Βενιζέλου κ.τ.λ. ., στα οποία εξειδικευμένες κλινικές έχουν μείνει χωρίς ιατρικό προσωπικό.

«Γι άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας, τονίζει ο ΙΣΑ, δείχνει πρωτοφανή προχειρότητα, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς και θέτοντας σε κίνδυνο, την περίθαλψή τους. Αποφάσισε ,αιφνιδιαστικά τη διάλυση της υφιστάμενης κατάστασης , χωρίς να έχει σχεδιάσει την επόμενη ημέρα και σπεύδει εκ των υστέρων να «μπαλώσει» τα κενά, με κινήσεις πυροσβεστικές. Την ίδια ώρα όμως διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Επιπρόσθετα οι λειτουργοί της υγείας, καλούνται σε εκβιαστικά διλήμματα και αντιμετωπίζονται με παντελή έλλειψη σεβασμού και χωρίς καμία εκτίμηση σε όσα έχουν προσφέρει ,στο σύστημα υγείας και στον έλληνα ασθενή».

Διαβάστε επίσης

Λουκέτο για ένα μήνα στον Αγ. Σάββα λόγω διαθεσιμότητας

Διώχνουν νεφροπαθείς από το «Αγ. Όλγα», λόγω διαθεσιμότητας των γιατρών

«Επίταξη» των εργαζομένων με δίπλωμα οδηγού στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ