ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομη η ανάθεση καθηκόντων οδηγών

Παράνομη είναι η «μαγική» λύση του υπουργείου Υγείας να ανατεθούν καθήκοντα οδηγών σε εργαζόμενους των νοσοκομείων που απλά διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης.
ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομη η ανάθεση καθηκόντων οδηγών

Παράνομη είναι η «μαγική» λύση του υπουργείου Υγείας να ανατεθούν καθήκοντα οδηγών σε εργαζόμενους των νοσοκομείων που απλά διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης.


Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στα νοσοκομεία δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα από την απουσία οδηγών, λόγω ένταξής τους σε διαθεσιμότητα, ενώ ο υπουργός υγείας δεν υλοποίησε τη δημόσια τοποθέτηση του για κάλυψη των Νοσοκομείων με μετακινήσεις προσωπικού πληρωμάτων Ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.


Ο Υπουργός Υγείας βρήκε τη μαγική λύση, αναφέρει ο ΠΟΕΔΗΝ. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δίνουν εντολή με βάση το άρθρο 30 του Ν. 3528/2007 «Περί ανάθεσης καθηκόντων» σε υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων να εκτελούν δρομολόγια χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αλλά ούτε τις ειδικές άδειες πορείας που εκδίδονται από το Τμήμα Κρατικών Αυτοκινήτων, της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (Ν. 2396/1953, 2696/1999, Π.Δ. 320/1998, Π.Δ. 65/2011, Π.Δ. 71/2012, την 1291/2534 (ΦΕΚ 108/Β΄/4-2-2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών και Υφυπουργού Οικονομικών, άρθρο 47 του Ν. 4250/2014).


Με αυτό τον τρόπο, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, «θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και ταυτόχρονα οι υπάλληλοι που εκτελούν καθήκοντα οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος είναι έκθετοι σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Γι άλλη μια φορά δοκιμάζονται τα Νοσοκομεία προκειμένου να αυξήσει το αριθμό των Διαθεσιμοτήτων ο Υπουργός Υγείας και να ιδιωτικοποιήσει τις Υπηρεσίες Στήριξης».

Διαβάστε επισης
Στο ΦΕΚ ο νόμος για τα φαρμακεία και τη διαθεσιμότητα

Εξηγήσεις στη Βουλή θα δώσει ο Άδωνις για τη διαθεσιμότητα


Χάος στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί, λόγω έλλειψης οδηγών

«Επίταξη» των εργαζομένων με δίπλωμα οδηγού στα νοσοκομεία