ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Ζάππειο σήμερα και αύριο η Σύνοδος Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Στο Ζάππειο σήμερα και αύριο η Σύνοδος Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.
Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Ευρωπαϊκά συστήματα υγείας στο επίπεδο της χρηματοδότησής τους, λόγω οικονομικής κρίσης, η μετανάστευση, 

Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Ευρωπαϊκά συστήματα υγείας στο επίπεδο της χρηματοδότησής τους, λόγω οικονομικής κρίσης, η μετανάστευση, η διατροφή, η ηλεκτρονική υγεία και τα ναρκωτικά είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Υγείας που ξεκινά σήμερα στο Ζάππειο και ολοκληρώνετια αύριο Τρίτη 29 Απριλίου.


Στη διήμερη συνάντησή τους οι υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν για το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν πλέον τα συστήματα υγείας της Ευρώπης, κάτω από το βάρος των αυξανόμενων αναγκών που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση και από το μεταναστευτικό κύμα.

Το στοίχημα των ευρωπαίων υπουργών Υγείας είναι η κάλυψη των τωρινών και μελλοντικών αναγκών των δημόσιων συστημάτων υγείας προκειμένου να υπάρχει ισότητα των πολιτών στην πρόσβαση.


Όπως επισημαίνεται στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, οι σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης επιφέρουν μια σειρά αλληλένδετων προβλημάτων. Οι περικοπές διαρκείας στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, η σταδιακή διάλυση των νοσοκομείων και του κράτους Πρόνοιας αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα φτώχειας και εκτοξεύουν στα ύψη την ανεργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφαλιστικής κατοχύρωσης των πολιτών της Ε.Ε.


Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Υγείας, θα εξεταστεί και το θέμα των μεταναστευτικών κυμάτων στην Ευρώπη και των προβλημάτων που προκαλούν στα κατά τόπους συστήματα υγείας.  Σε αυτό το πλαίσιο οι υπουργοί Υγείας αναμένεται να συζητήσουν την ανάγκη δημιουργίας βάσεων δεδομένων για τους μετανάστες και το ενδεχόμενο να υπάρξει στατιστική μελέτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ακριβής αξιολόγηση της κατάστασης στην ΕΕ και σε κάθε κράτος μέλος. Η ελληνική προεδρία θα ασχοληθεί και με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και το σύστημα υγείας.

BEST OF NETWORK

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους

Κορονοϊός - Παγώνη: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη»

Σεισμός Ελασσόνα: Για «σεισμικό ζεύγος» μιλά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο

Αυτός είναι ο τζογαδόρος «φαντομάς» που συστηνόταν ως «διευθυντής τράπεζας»

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι μάρτυρες και τα ευρήματα - Εξελίξεις στην μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού

Βέροια: Γρονθοκόπησε ντελιβερά επειδή άργησε την παραγγελία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Κορονοϊός: «Βόμβα» Παυλάκη για την Αττική - «Είναι ακόμα σε κίνδυνο κατάρρευσης»

Γιώργος Λιβάνης: Ο νυν σύντροφος της Μαριαλένας έδωσε «respect» στον πρώην (video)

Κορονοϊός: Συναγερμός με τις μεταλλάξεις - Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο

Κουφοντίνας: Οι επόμενες κινήσεις - Οι διάλογοι του δικαστηρίου

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν ξέρει κανείς ακόμα αν βρισκόμαστε στο πικ του 3ου κύματος

Αδιανόητο: 17χρονος σκότωσε τους γονείς και την αδελφή του επειδή δεν ήθελε να πάει σχολείο