ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μοιραία καθυστέρηση γιατρών για 32χρονο, λόγω διαθεσιμότητας

Με τον πιο μοιραίο τρόπο αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει στο ΕΣΥ η διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων.
Μοιραία καθυστέρηση γιατρών για 32χρονο, λόγω διαθεσιμότητας

Με τον πιο μοιραίο τρόπο αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει στο ΕΣΥ η απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδης να θέσει για ένα μήνα και μέχρι τις 8 Μαίου σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των νοσοκομείων.


Ένας 32χρονος Πακιστανός στο Καστέλι Κρήτης, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σύμφωνα με το cretalive.gr


Πιο συγκεκριμένα, λόγω του κενού που έχει δημιουργήσει η διαθεσιμότητα των οδηγών στις βάρδιες για το ασθενοφόρο, οι γιατροί του κέντρου υγείας χρειάστηκε να πάνε στο περιστατικό με δικό τους αυτοκίνητο!


Οι γιατροί έφτασαν στο σπίτι του ασθενούς και προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενώ όταν πλέον έφτασε το ασθενοφόρο από το Αρκαλοχώρι ήταν ήδη αργά για τον 32χρονο ανδρα.


Σύμφωνα επίσης με το neakriti.gr το κενό στις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων τόσο στο κέντρο Υγείας Καστελίου όσο και σε εκείνο του Αρκαλοχωρίου έχει δημιουργηθεί από τη στιγμή που 2 οδηγοί (ένας από κάθε κέντρο) μεταφέρθηκαν για ένα χρονικό διάστημα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών για να καλύψουν εκεί ανάγκες ωστόσο το τεράστιο ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι οι δύο αυτές περιοχές μένουν ξεκρέμαστες ως προς ασθενοφόρο για ολόκληρη βάρδια με τα αποτέλεσμα όπως στην περίπτωση του 32χρονου να είναι τραγικά.