ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξανθός: Το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού δεν πρέπει να αλλάξει κτήριο

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραχώρηση κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού, τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός.

Ξανθός: Το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού δεν πρέπει να αλλάξει κτήριο

Για «ξαφνικό θάνατο» μιας μονάδας του ΕΣΥ, «διά της… παραχωρήσεως» κάνει λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στον Τύπο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την παραχώρηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης του κτιρίου (ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ) στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού.

Ο κ. Ξανθός σημειώνει ότι η ενδεχόμενη «έξωση» δημόσιας δομής Υγείας «θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πρωτοβάθμιου χαρακτήρα στους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης».

Όπως σημειώνει, «το σενάριο της απομάκρυνσης του ΚΥ Πύλης Αξιού από το συγκεκριμένο κτίριο είχε και στο παρελθόν εμφανιστεί, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας και η 3η ΥΠΕ είχαν αντιταχθεί για λόγους προστασίας ενός υπέρτερου αγαθού, της Δημόσιας Υγείας».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια «να κάνουν το ίδιο. Διαφορετικά, τα προσχήματα τελειώνουν και αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα) την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, στην πράξη σημαίνει υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου της συρρίκνωσης-κατάργησης δημόσιων δομών και της δημιουργίας "ζωτικού χώρου" για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα υγείας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Ξανθός: «Το ΕΣΥ επιστρέφει στη φάση της πιο δραματικής υποστελέχωσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ