ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

4 Ψυχιατρικά νοσοκομεία της επαρχίας υπό την στέγη του ΕΣΥ

Τέσσερα ψυχιατρικά νοσοκομεία των Χανίων, της Τρίπολης, της Κέρκυρας και της Κατερίνης το «Πέτρα Ολύμπου» εντάσσονται ως ψυχιατρικοί τομείς στα γενικά νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή.

4 Ψυχιατρικά νοσοκομεία της επαρχίας υπό την στέγη του ΕΣΥ

Η πολιτική αυτή, εντάσσεται στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και αποασυλοποίησης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.

Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, είναι πως θα μπορέσουν να δουλέψουν τα τμήματα αυτά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μία τόσο επιβαρυμένη κατάσταση όπως είναι όλο το ΕΣΥ, με μειωμένους προυπολογισμούς, με συρρικνωμένο προσωπικό, με ανασφάλιστους για τους οποίους όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, δίνουν πραγματική μάχη για να μην τους στερήσουν τις βασικές τους τουλάχιστον υπηρεσίες υγείας.

Οι οργανικές θέσεις του παραπάνω ιατρικού και λοιπού προσωπικού μεταφέρονται στο νοσοκομείο που εντάσσεται το κάθε ένα ως ψυχιατρικός τομέας για την στελέχωση του Ψυχιατρικού τμήματος. Το μεταφερόμενο προσωπικό, εντάσσεται στο αντίστοιχο νοσοκομείο με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, βαθμό, ειδικότητα που κατέχουν.

Επίσης με την ίδια διάταξη, ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα για την μεταφορά του προσωπικού, με μετάταξη από το δημόσιο Παιδιατρικό Νευροψυχιατρικό νοσοκομείο Ραφήνας, το οποίο δεν εντάσσεται σε κάποιο νοσοκομείο, και το προσωπικό αρχικό και κατά προτεραιότητα μεταφέρεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ραφήνας- Πικερμίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος δεν θέλει να προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα;