ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο ΕΚΑΒ όλα τα οχήματα των νοσοκομείων

Εγκύκλιο για τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης ασθενοφόρων και λοιπών οχημάτων των νοσοκομείων στο Ε.Κ.Α.Β. υπέγραψε ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας.

Στο ΕΚΑΒ όλα τα οχήματα των νοσοκομείων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας και την αποτελεσματικότερη παροχή συντονισμένης βοήθειας σε έκτακτες ανάγκες και σε περιπτώσεις προνοσοκομειακής φροντίδας, παράλληλα με τη μετακίνηση του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο Ε.Κ.Α.Β. με τις διατάξεις του ν.4254/14, θα πρέπει να παραχωρηθεί και η χρήση των ασθενοφόρων και των λοιπών οχημάτων των νοσοκομείων στο Ε.Κ.Α.Β.

Η κυριότητα των οχημάτων θα εξακολουθήσει να ανήκει στα νοσοκομεία προέλευσης, ενώ για το τρέχον έτος, οι σχετικές δαπάνες λειτουργίας τους (συντήρηση, ασφάλεια, καύσιμα κλπ) θα εξακολουθήσουν να βαραίνουν τον προϋπολογισμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, προβλέπεται η συγκρότηση κοινών επιτροπών αποτελούμενων από το αρμόδιο προσωπικό των κατά τόπους τομέων και παραρτημάτων του Ε.Κ.Α.Β., καθώς και των νοσοκομείων προέλευσης των οχημάτων, οι οποίες θα καταγράψουν όλα τα οχήματα με τα απαραίτητα στοιχεία τους, προκειμένου να δημιουργηθεί Μητρώο Οχημάτων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης τους.