ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η επιστολή 17χρονης μαθήτριας στο νέο υπουργό Υγείας

Μία μαθήτρια από το Βόλο, το ένα από τα πέντε παιδιά μιας μονογονεϊκής και άπορης οικογένειας, είχε την ατυχία να αρρωστήσει στην Ελλάδα.

Η επιστολή 17χρονης μαθήτριας στο νέο υπουργό Υγείας

Η μακροχρόνια θεραπεία της, τόσο για τα σωματικά όσο και για τα ψυχικά προβλήματα που έχει εμφανίσει, συνεχίζεται και οι γιατροί βεβαιώνουν ότι δικαιούται τη χορήγηση επιδόματος πρόνοιας, αλλά οι αρμόδιες επιτροπές αρνούνται και δεν ασχολούνται με την απονομή ποσοστού αναπηράις στη 17χρονη μαθήτρια.

Τα έξοδα της νοσηλείας της καλύπτονται από τον έρεανο που έγινε στα σχολεία του Βόλου με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ, ενώ η 17χρονη μαθήτρια απέστειλε ανοικτή επιστολή στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, προκειμένου να υπάρξει μία λύση για να συνεχίσει τη θεραπεία της στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για ακόμα 2,5 μήνες.

«Γεια σας, με θυμάστε; Είμαι η 17χρονη Κατερίνα. Χάρη στη δική σας βοήθεια κατάφερα να φτάσω τους οχτώ μήνες θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει όμως να συνεχίσω για άλλους δυόμιση μήνες για να επιστρέψω στον Βόλο υγιής. Είναι κρίμα να τα παρατήσω τώρα που φτάνω στο τέλος, γι' αυτό θα σας παρακαλέσω όλους για ακόμα μια φορά, αν θέλετε να μου δώσετε τη βοήθειά σας με αγάπη και κατανόηση και όπως λέω πάντα να γίνεται μια αγκαλιά για μένα.
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Με εκτίμηση και σεβασμό
Κατερίνα
Αρ. Τραπέζης: Εθνική 858/605194-47».

0504814001402492796 301 355