ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, του Νοσοκομείου Αγρινίου, συνταξιοδοτήθηκε, την ίδια περίοδο που έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού που υπηρετούσε στη Μονάδα.

Παράλληλα , ο μοναδικός νεφρολόγος που παρέμεινε έχει αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα η Μονάδα να μην μπορεί να παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της στους ασθενείς αλλά ούτε να αντιμετωπίσει τα έκτακτα περιστατικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, στον οποίο περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα. Ο κ. Γ. Βαρεμένος τόνισε ότι είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα και ζήτησε από τον υπουργό να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η περίθαλψη των νεφροπαθών το επόμενο διάστημα, μέχρι την ομαλή λειτουργία της Μονάδας.

Ο υπουργός απάντησε ότι, θα υπάρξει μετακίνηση δύο ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ενώ θα γίνει προκήρυξη για την κάλυψη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.