ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι διευθυντές του ΕΣΥ ζητούν επιμόνως τα απογευματινά χειρουργεία

Την ανάγκη να προχωρήσουν τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, η Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, σημειώνοντας, ότι το γεγονός αυτό, δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αλλά απάντηση του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα.

Οι διευθυντές του ΕΣΥ ζητούν επιμόνως τα απογευματινά χειρουργεία

Βεβαίως η επιθυμία αυτή των διευθυντών του ΕΣΥ, έρχεται σε ευθεία κόντρα και αντιπαράθεση με όλες σχεδόν τις Ιατρικές Ενώσεις και Συλλόγους, οι οποίοι απεύχονται μία τέτοια εξέλιξη.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον κ. Γρηγοράκο ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νίκος Μαρουδιάς αναφέρει:

«Αυτό δεν συμβαίνει και στο αγγλικό σύστημα, στο ιταλικό και το γαλλικό; Αυτό δεν συμβαίνει και εδώ με τους πανεπιστημιακούς», σημειώνει ο κ. Μαρουδιάς, προσθέτοντας:
«Εάν δεν μπορείτε, πρέπει να μας δώσετε ιατρεία εκτός νοσοκομείου. Εμείς επιθυμούμε μέσα για να στηρίζουμε το ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, αυξάνεις τις αποδοχές των γιατρών σου που οι συντονιστές διευθυντές παίρνουν 1.960 ευρώ συν 350 επίδομα».

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών τονίζει ότι ιδιωτικοποίηση είναι το παράνομο μαύρο χρήμα που γίνεται τα απογεύματα και βράδια με "μαϊμού" επείγοντα χειρουργεία. Οι ίδιοι που φωνάζουν για ιδιωτικοποίηση τα νόμιμα απογευματινά χειρουργεία, είναι οι ίδιοι που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο παράνομο χρήμα».

Ο κ. Μαρουδιάς ακόμη, αναφέρει ότι το δημόσιο σύστημα διαθέτει σήμερα 2.000 κλίνες, ενώ έχει ανάγκη για επιπλέον 600.