ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, προκειμένου να εκλέξουν τα νέα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων.

Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού

Στην πρώτη γραμμή της μάχης για ακόμη μία φορά ο νυν πρόεδρος του Σωματείου καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, ο οποίος κατεβαίνει με τον συνδυασμό ΕΣΑΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Η. Σιώρα, «τα προβλήματα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, οξύνθηκαν τόσο πολύ που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των υγειονομικών.

Έκλεισαν νοσοκομεία (συνολικά οκτώ σε όλη την Ελλάδα) εκ των οποίων τα δύο (πρώην 3ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και Πολυκλινική) ανήκουν στον Ευαγγελισμό μετά τις συγχωνεύσεις που έγιναν. Χάθηκαν συνολικά 200 κλίνες για τον Ελληνικό λαό.
Υπήρξε ορυμαγδός μέτρων ενάντια στο εισόδημά μας με μείωση μισθών και αύξηση φορολογίας, χαράτσια κλπ. ενώ το προσωπικό του Ευαγγελισμού μειώθηκε δραματικά λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων παρά την συγχώνευση με τα άλλα νοσοκομεία οι κενές μόνιμες θέσεις για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες ξεπερνούν τις 1000".

Ο όγκος εργασίας στον Ευαγγελισμό έχει αυξηθεί σημαντικά και υπάρχει τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας και τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τις 16.000.

Οι πληρωμές των ασθενών, συνεχίζει ο κ. Η. Σιώρας, έχουν αυξηθεί όχι μόνο με το 5€ αλλά και με πλήθος εξετάσεων που σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και πολλών εξετάσεων – εκτός ΦΕΚ - που τιμολογούνται αυθαίρετα και πληρώνονται απευθείας από την τσέπη του ασθενή. Δεν συζητάμε για τη μεγάλη αύξηση προσέλευσης άνεργων – ανασφάλιστων.

Σε αυτά τα βάρβαρα, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα το σωματείο των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αντέδρασε αποφασιστικά με τοπικές κινητοποιήσεις και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, αλλά και στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις.

Όπως τονίζει, «παλέψαμε για το μέγα θέμα της επάρκειας του νοσοκομείου σε αναλώσιμα, φάρμακα, αντιδραστήρια και λοιπά υλικά. Έγκαιρα αποκαλύψαμε ότι τα χρήματα δεν κάλυπταν όλο το έτος με συνέπεια η κυβέρνηση να αναγκασθεί να δώσει έκτακτη επιχορήγηση έστω και κουτσουρεμένη. Το ίδιο κάναμε και για το 2014 που τα αρχικά προβλεπόμενα κονδύλια είναι ακόμα λιγότερα».

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται αύριο 26 Ιουνίου.