ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καθημερινές στάσεις εργασίας στην Παθολογική Κλινική του Αγ. Ανδρέα για το νέο Διευθυντή

Σε καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση του γιατρού κ. Γκινόπουλου στη θέση του Διευθυντή της κλινικής.

Καθημερινές στάσεις εργασίας στην  Παθολογική Κλινική του Αγ. Ανδρέα για το νέο Διευθυντή

Ακολουθεί η απόφαση των γιατρών του Παθολογικού Τμήματος που συγκάλεσε η Τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑ στο ΓΝΠ στις 4/7/2014:

«Η Συνέλευση του Παθολογικού Τμήματος που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Τριμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑ των γιατρών του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» θεωρεί πως η απόφαση του κου Αν. Δ/κτή για την τοποθέτηση του κου Π. Γκινόπουλου ως «Προϊσταμένου» Παθολογικού Τμήματος, εκτός από αδικαιολόγητη είναι και καταχρηστική διότι εκφεύγει των νομοθετημένων αρμοδιοτήτων του. Καλούμε το Δ/κτή της 6ης ΥΠΕ να ασκήσει όπως προβλέπεται από το Ν. 3329/2005 έλεγχο νομιμότητας της απόφασης του Αν. Δ/κτη.

Καλούμε το Διοικητή του νοσοκομείου μας να ασκήσει τα καθήκοντά του που απορρέουν από τη νομοθεσία (Ν. 2889/2001 και Ν. 3868/2010) και να ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης των Διευθυντών ΕΣΥ που υπηρετούν στην Παθολογική Κλινική προκειμένου να τοποθετήσει έναν ή μία εξ αυτών ως προσωρινό επιστημονικό υπεύθυνο και προϊστάμενο της Παθολογικής Κλινικής. Ταυτόχρονα ζητάμε να επισπευστεί η διαδικασία κρίσης και διορισμού του Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής που εκκρεμεί από το 2008.

Η συνύπαρξη, σύμφωνα με το νέο οργανισμό του νοσοκομείου, στο Παθολογικό Τμήμα της Μονάδας Χημειοθεραπείας και του Νευρολογικού Τμήματος ως ειδικών μονάδων ή τμημάτων υποστηρικτικών της Παθολογικής Κλινικής (Ν. 4052/2012) δεν αφαιρεί απ' τους αντίστοιχους Συντονιστές Διευθυντές κκ Ν. Μακρή και Π. Γκινόπουλο τους θεσμοθετημένους ρόλους τους στα τμήματα που διευθύνουν.

Επισημαίνουμε ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο κος Γκινόπουλος μέχρι τώρα έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος και στο πρόγραμμα εφημερίας του.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 7/7 οι γιατροί του Παθολογικού Τμήματος πραγματοποιούμε καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση από το Διοικητή του Νοσοκομείου.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 9/7 για την αξιολόγηση.

Η ΕΙΝΑ καλύπτει τους συναδέλφους που αρνούνται να επιτελέσουν παράνομες εντολές του κου Γκινόπουλου και καταγγέλλει δημόσια κάθε προσπάθεια πίεσης ειδικευομένων σε αυτή την κατεύθυνση. Την ερχόμενη Παρασκευή 11/7 στις 11πμ θα επαναληφθεί η Συνέλευση των γιατρών του Τμήματος.»

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑ έδωσε χθες ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Ανδρέας Μαζαράκης.

«Δεν θα σχολιάσω τα περί παράνομου διορισμού του κ. Γκινόπουλου διότι ήδη υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν σύννομη την απόφαση διορισμού του. Σημειώνω απλώς ότι, πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης, είχα υποδείξει στον διοικητή να ανακαλέσει τον διορισμό, εφόσον διαφωνούσε με αυτόν. Του είχα υποδείξει, μάλιστα, και την διοικητική διαδικασία. Δεν το έκανε. Τώρα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί, όπως όλοι μας, την δικαστική απόφαση την οποία επιδίωξε η πρώην διευθύντρια. Ο πρόεδρος μάλιστα της ΕΙΝΑ, σε συνομιλία μας παρουσία του αναπληρωτή διοικητή, είχε δεσμευτεί, όπως όλοι μας, να σεβαστεί την δικαστική απόφαση όταν αυτή εκδοθεί. Γιατί τώρα υπαναχωρεί; Αποτελεί μειοψηφία στο ΔΣ;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Παρέμβαση στη ζήτημα κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Η πρόεδρός του Άννα Μαστοράκου κάνει έκκληση προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του Αγίου Ανδρέα να παρέμβουν ώστε να λήξει η κόντρα. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δηλώνει στην «Πελοπόννησο» ότι αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό διότι αποδιοργανώνει τη λειτουργία μιας κλινικής.

Πηγή: patrasnews