ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μέτρα για ελλείψεις αίματος και πρόληψη των ασθενειών από τα κουνούπια

Οι ελλείψεις αίματος που παρατηρούνται το καλοκαίρι και τα προβλήματα στην επιτήρηση των μεταδιδόμενων νοσημάτων από κουνούπια, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.

Μέτρα για ελλείψεις αίματος και πρόληψη των ασθενειών από τα κουνούπια

Η κα. Κ. Παπακώστα ενημερώθηκε για την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας στα μεταδιδόμενα, μέσω διαβιβαστών νοσήματα, καθώς και για την ετοιμότητα και την επάρκεια της χώρας σε μονάδες αίματος, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Επίσης, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα ''Υγεία εν δράση'' που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού και Θεόδωρος Παπαδημητρίου, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), Λεωνίδας Ανωμερίτης, η υπεύθυνη του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ), Κωνσταντίνα Πολίτη, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Α' ΥΠΕ και συντονιστής του προγράμματος ''Υγεία εν δράση'', Χρυσόστομος Γούναρης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και ποιότητας ζωής του Υπουργείου Υγείας, Αθηνά Κύρλεση, η Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας, Βασιλική Φακουκάκη, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγιεινής, Κώστας Σύρρος και η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη