ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Άμεση επιστροφή της άδικης φορολόγησης των γιατρών του ΕΣΥ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος για το θέμα της φορολόγησης των επιδομάτων βιβλιοθήκης και συνεδρίων, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα της φορολόγησης των γιατρών για τα συγκεκριμένα επιδόματα.

ΙΣΑ: Άμεση επιστροφή της άδικης φορολόγησης των γιατρών του ΕΣΥ

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο ΙΣΑ επισημαίνει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με πρόσφατη απόφασή της (ΣτΕ Ολομ. 2306/2014) η Ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη φορολόγηση των επιδομάτων της δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης καθώς και της συμμετοχής σε σεμινάρια γιατρών του ΕΣΥ.

Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που οι ιατροί του ΕΣΥ, μέλη μας, έχουν μη νόμιμα, κατά τα κριθέντα, καταβάλει, ως φόρο, από το 2002 έως σήμερα.

Τούτο θεωρείται άμεσα επιβεβλημένο αφενός ενόψει των σημαντικών περικοπών στις αποδοχές τους, αφετέρου δε, και κυρίως, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν τις δαπάνες για τη συνεχή ενημέρωσή τους, οι οποίες όπως κρίθηκε είναι απαραίτητες για την μελέτη και την διαρκή επιστημονική ενημέρωση τους ώστε με την αρτιότερη επιστημονικά άσκηση των καθηκόντων τους, να επιτυγχάνεται η προαγωγή της επιστήμης, της έρευνας και της ασφαλούς περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών.