ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις λοιμώξεις στα νοσοκομεία

Τη διεκπεραίωση της επιτήρησης και της εξαγωγής των δεικτών ελέγχου των λοιμώξεων για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, έχει αναλάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις λοιμώξεις στα νοσοκομεία

Μιλώντας σε ημερίδα για τις λοιμώξεις στα νοσοκομεία, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κα. Τζένη Κρεμαστινού, σημείωσε ότι με βάση τα μέτρα που λαμβάνει το Κέντρο, θα αξιολογείται η δράση των νοσοκομείων για το θέμα των λοιμώξεων.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εργάζεται πάνω στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους επαγγελματίες της υγείας των νοσοκομείων, σχετικά με τον έλεγχο των λοιμώξεων στα νοσοκομεία, καθώς, όπως είπε, η εκπαίδευση είναι η σημαντικότερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση.

Στην ίδια ημερίδα, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη 2.950 ατόμων στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό ποσοστό των κενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου τόνισε πως το θέμα της αντιμετώπισης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ), Ιωάννης Υφαντόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά, πως, όπου νοσηλεύονται άρρωστοι, εκεί εμφανίζονται ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, τονίζοντας ότι η ανάγκη για αντισηπτική δράση είχε διαγνωστεί ήδη, από την εποχή του Ιπποκράτη.