ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς γιατρό το Αγροτικό Ιατρείο Παλαίρου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, ωστόσο οι υποδομές υγείας της χώρας μας συνεχίζουν να παραμένουν ανοχύρωτες, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Χωρίς γιατρό το Αγροτικό Ιατρείο Παλαίρου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Δείτε πώς περιγράφει την εμπειρία του, ο αναγνώστης του Onmed.gr Γ. Πάρσαλης, ο οποίος αναζήτησε –ανεπιτυχώς- γιατρό στο Αγροτικό Ιατρείο της Παλαίρου και ΩΡΛ στο Ιατρικό Κέντρο της Βόνιτσας.

Βέβαια, όπως θα διαβάσετε, πάντα υπάρχουν γιατροί που, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

«Καλημέρα,

Σήμερα όταν ξύπνησε η κόρη μου είδαμε λίγο αίμα στο αυτί της και θεωρήσαμε σωστό να πάμε στο Αγροτικό Ιατρείο της Παλαίρου, όπου και παραθερίζουμε.

Θαμώνες παρακείμενου καφενείου μας ενημέρωσαν ότι αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχει γιατρός. Πάμε λοιπόν στο Ιατρικό Κέντρο της Βόνιτσας, όχι πάνω από 15km απόσταση.

Πληρώνουμε τα 5 € και πάμε όχι σε ΩΡΛ γιατί δεν υπήρχε αλλά σε παιδίατρο την κα. Θεοδωρίδου η οποία με μεγάλη προσοχή είδε το παιδί και μας καθησύχασε. Δεν σταμάτησε εκεί αλλά έψαξε να μας βρει ΩΡΛ και στο Νοσοκομείο της Λευκάδας αλλά και της Πρέβεζας όπου δεν ευρέθη κανείς, είτε γιατί είχαν φύγει είτε γιατί είχαν άδεια.

Θα μπορέσουμε να πάμε αύριο στην Πρέβεζα πάλι μετά από το ενδιαφέρον της κας Θεοδωρίδου να μάθει πότε θα υπάρχει ΩΡΛ.

Τουριστικό μέρος και δεν υπάρχει γιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο για λόγο που δεν με ενδιαφέρει και από την άλλη Παιδίατρος να κάνει την τηλεφωνήτρια να μας βρει γιατρό της ειδικότητας που ψάχναμε.

Την ευχαριστούμε πολύ για τον επαγγελματισμό της, όσο για τα υπόλοιπα τα συμπεράσματα δικά σας.

Όλα αυτά σήμερα 24/7/2014 μεταξύ 12:45 και 14:00.

Ευχαριστώ,
Γ. Πάρσαλης»