ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αφορολόγητο επιδόματος βιβλιοθήκης: Προσφυγές του ΙΣΑ στις ΔΟΥ

Με ενδικοφανή προσφυγή θα απαντά ο ΙΣΑ στις ΔΟΥ που αρνούνται να εκκαθαρίσουν το εισόδημα των γιατρών της τελευταίας 5ετίας, με βάση την απόφαση του ΣτΕ για το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης και συνεδρίων.

Αφορολόγητο επιδόματος βιβλιοθήκης: Προσφυγές του ΙΣΑ στις ΔΟΥ

Με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε ότι μη νόμιμα περιλαμβάνεται στο φορολογητέο εισόδημα το ποσό που ο ιατρός ΕΣΥ λαμβάνει ως πάγια μηνιαία αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης.

Με βάση την απόφαση αυτή ο ΙΣΑ έχει ήδη καλέσει τα μέλη ιατρούς του ΕΣΥ, ειδικευομένους και επικουρικούς να υποβάλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο παρακάτω link http://www.isathens.gr/images/eggrafa/aitisi-pros-doy.pdf

Η αίτηση απευθύνεται προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ τους με αίτημα τη νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας, με βάση την απόφαση αυτή.

Ήδη μέλος του ΙΣΑ προσκόμισε τη σχετική απάντηση της Δ.Ο.Υ και ως εκ τούτου η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θα καταθέσει ενδικοφανή προσφυγή και σε περίπτωση απόρριψης της, θα κατατεθεί προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων ώστε να λάβουν οι ιατροί τα παρακρατηθέντα ποσά από το επίδομα βιβλιοθήκης.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να καταθέτουν άμεσα τη σχετική αίτηση και να λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μόλις τους κοινοποιείται η σχετική απάντηση να επικοινωνούν με τη Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

Επίδομα βιβλιοθήκης γιατρών: Κατεβάστε την αίτηση για την επιστροφή φόρου

Αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων βιβλιοθήκης και συνεδρίων των γιατρών του ΕΣΥ