ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Απόφαση Βορίδη για έλεγχο της συνταγογράφησης & εκτέλεση εξετάσεων

Υπουργική απόφαση με την οποία θα κατανέμεται το όριο της δαπάνης ανά περιφερειακή ενότητα και ανά πάροχο, θα θεσμοθετείται σειρά συνταγογραφικών μέτρων και οδηγιών και θα δίνεται η δυνατότητα για δυνητικό clawback στους παρόχους για την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα, ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας.

Απόφαση Βορίδη για έλεγχο της συνταγογράφησης & εκτέλεση εξετάσεων

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Μάκης Βορίδης, κάλεσε σήμερα Τετάρτη εκτάκτως στο Υπουργείο τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλη Βλασταράκο, ο οποίος συνοδευόταν από τους Προέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Θ. Χατζηπαναγιώτου, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Φ. Πατσουράκο.

Μετά από συζήτηση ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης με θέμα «Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελέγχου συνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων».

Στην απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα εξής:
α) Κατανομή ορίου δαπάνης ανά περιφερειακή ενότητα και ανά πάροχο ατομικά, για το έτος 2014 με δυνατότητα επανεξέτασης του μέτρου για το β' εξάμηνο ανάλογα με την πρόοδο του ελέγχου της δαπάνης.
β) Θεσμοθέτηση σειράς συνταγογραφικών μέτρων και οδηγιών.
γ) Δυνατότητα δυνητικού clawback στους παρόχους για την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα.