ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη Γρηγοράκου στο νοσοκομείο που υπηρέτησε & δέσμευση για προσλήψεις

Την διαβεβαίωση ότι θα φροντίσει να στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό το νοσοκομείο στο οποίο υπηρέτησε για πρώτη φορά το 1979, έδωσε την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Επίσκεψη Γρηγοράκου στο νοσοκομείο που υπηρέτησε & δέσμευση για προσλήψεις

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Τσάμη Χρήστο, διοικητικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Σωτήρη Ζώτου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τον Υπουργό Αναπληρωτή να δεσμεύεται πως θα είναι αρωγός στα όποια ζητήματα έχουν προκύψει στο νοσοκομείο.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου έθεσε στην συζήτηση τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως στην διοικητική στελέχωση του νοσοκομείου, όπως και το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απουσία για διάφορους –δικαιολογημένους- λόγους 150 νοσηλευτών. Ο κ. Τσάμης ενημέρωσε τον υπουργό για το ζήτημα που υπήρξε με την εισβολή χάκερ στο ηλεκτρονικό σύστημα του νοσοκομείου, όπως και για τον τρόπο αντιμετώπισης. Ενημέρωσε επίσης για το θέμα της στελέχωσης της ψυχιατρικής κλινικής καθώς και για τα ζητήματα εφημεριών των ιατρών και υπερωριών των εργαζομένων.

Ο κ. Γρηγοράκος αφού ευχαρίστησε την Διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του δήλωσε: «Θέλω να σας πω ότι για μένα αυτή η επίσκεψη έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ήταν το πρώτο νοσοκομείο που υπηρέτησα όταν προσλήφθηκα ως γιατρός, το 1979. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αυτό το νοσοκομείο το ξέρω και θα είμαι δίπλα σας για ότι χρειαστείτε. Θα το στελεχώσουμε με το προσωπικό που χρειάζεται και θα προσφέρουμε ότι μπορούμε, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουμε. Θέλω να συγχαρώ την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τους διοικητικούς υπαλλήλους, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που παρέχουν στους πολίτες».