ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παράπονα ασθενών από την επίσκεψη Παπακώστα στο Γενικό νοσοκομείο Βέροιας

Επίσκεψη εργασίας, στο κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βεροίας, πραγματοποίησε την Τρίτη, η  Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ωστόσο η υφυπουργός αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή, τα παράπονα ασθενούς, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει γιατρό.

Παράπονα ασθενών από την επίσκεψη Παπακώστα στο Γενικό νοσοκομείο Βέροιας

«Είμαι εδώ από τις 9 και δεν υπάρχει γιατρός. Τι πρέπει να κάνω; Να πληρώσω σε ιδιώτη;» τόνισε ο ασθενής, απευθυνόμενος στην κυρία Παπακώστα και η ίδια του απάντησε λέγοντας: «τα νοσοκομεία παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες και για τον λόγο αυτό βρισκόταν η ίδια εκεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα».

Εν τω μεταξύ, παρουσία της υφυπουργού, στέλεχος του νοσοκομείου είπε στον ασθενή ότι σε άλλα τμήματα υπάρχουν δύο γιατροί, για να πάρει την απάντηση: "Εμείς εδώ, να πεθάνουμε";

Τα παράπονα των ασθενών δέχτηκε και ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος συνόδευε την κ. Παπακώστα. Ασθενής του είπε ότι δεν έχει χρήματα να κάνει την ένεση και πως αργοπεθαίνει.

Στην συνέχεια πάντως, η υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα λειτουργίας και δράσης του Κέντρου, από την Διευθύντρια Αιμοδοσίας, Ευαγγελία Βαρβέρη Μαγουλά, αλλά και από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βεροίας, Αναστασία Μπούρτσου.

Παρόντες, κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού, ήταν και ο επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ στη Β. Ελλάδα, ψυχίατρος, Κώστας Γαζγαλίδης και ο επίσης ψυχίατρος θεραπευτικής μονάδας της Κατερίνης, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΚΑΝΑ Βεροίας, Χαράλαμπος Κατόγλου. Ενημέρωσαν για τη δράση του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή και έδωσαν στοιχεία για τη λειτουργία του. Την Υφυπουργό συνόδεψε στην επίσκεψή της, ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νάνος. Η υφυπουργός, συνεργάστηκε επίσης και με τους Διευθυντές των μονάδων του Νοσοκομείου Βεροίας.

Η Κατερίνα Παπακώστα επισκέφτηκε ακόμα, τη μονάδα τεχνητού νεφρού, η οποία αποτελεί κέντρο αναφοράς για όλη την περιοχή και εξήρε τη λειτουργία της. Επισκέφτηκε επίσης το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει σπινθηρογράφο και εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας αποφορτίζοντας έτσι τις νοσοκομειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε και συνομίλησε και με τους συνδικαλιστές του Νοσοκομείου Βεροίας, οι οποίοι της εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί και την ενημέρωσαν για τα προβλήματά τους.