ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δύο χρόνια και μηδέν διορισμοί στο νοσοκομείο Φλώρινας

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Δύο χρόνια και μηδέν διορισμοί στο νοσοκομείο Φλώρινας

Την περασμένη Τετάρτη η διοίκηση του νοσοκομείου είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, την ώρα που στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιούνταν συλλαλητήριο για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διορισμός σε μόνιμη θέση, ενώ την ίδια περίοδο αποχώρησαν συνολικά 9 γιατροί, ο φαρμακοποιός, 23 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φαρμακείο αυτήν τη στιγμή το διαχειρίζονται νοσηλεύτριες με την κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής.

Προβλήματα καταγράφονται επίσης στην διαδικασία προμήθειας βασικών, όπως τα αντιδραστήρια και τα φάρμακα καθώς και με τη λειτουργία της Ορθοπεδικής και Χειρουργικής κλινικής, ενώ εκείνα στην Παιδιατρική κλινική "παρασύρουν" σύμφωνα με τους εργαζομένους και την Μαιευτική.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο μοναδικός χειρουργός του νοσοκομείου αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί και το νοσοκομείο θα μείνει χωρίς χειρουργό, επειδή βάσει της προβλεπόμενης μνημονιακής πολιτικής, όταν ένας γιατρός συνταξιοδοτείται, η θέση του καταργείται.

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει (και) η Παιδιατρική Κλινική στη Φλώρινα