ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τα 176 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Η άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 176 καινούριων ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων για όλη τη χώρα μέσω ΕΣΠΑ, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με την διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Γρηγοράκος: ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τα 176 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών προμήθειας των ασθενοφόρων, διότι προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως είπε, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και η παροχή άμεσης βοήθειας σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι στόχος και σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση παραλαβή των εν λόγω ασθενοφόρων και κινητών μονάδων.

Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ σε περιόδους με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, δίνοντας έμφαση στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στις ορεινές περιοχές, καθώς και περαιτέρω εκπαίδευσης των πληρωμάτων του. Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ σε επιστημονικό, οργανωτικό και ψηφιακό επίπεδο με στόχο τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.

Στην συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, παρόντες ήταν ακόμη: οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νικόλαος Κωστόπουλος και Αριστομένης Συγγελάκης, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Πύρρος, ο Υπεύθυνος Κίνησης Οχημάτων κ. Χρήστος Μαλτέζος, ο Υπεύθυνος Συντονιστής Κέντρου κ. Γεράσιμος Λασκαράτος, ο Υπεύθυνος Νησιών του Αιγαίου κ. Μανώλης Τσανακλίδης, καθώς και ο Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χαράλαμπος Πλάτσης.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Ανάγκη για ανάταξη της υγείας στα νησιά - να μην μας προλάβουν οι Τούρκοι