ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη Βουλή οι νοσοκομειακοί γιατροί για την ΕΣΑΝ Α.Ε (pics+vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών στη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε), που συζητείται αυτή τη στιγμή στην ολομέλεια.

Στη Βουλή οι νοσοκομειακοί γιατροί για την ΕΣΑΝ Α.Ε (pics+vid)

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν πλέον σαν οικονομικά αυτοτελείς επιχειρήσεις, θα αυξηθεί η ιδιωτική δαπάνη των πολιτών για την υγεία και οι μισθοί του υγειονομικού προσωπικού θα συμπιεστούν ακόμα περισσότερο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν καλέσει η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΙΝΑΠ, το ΠΑΜΕ. Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε στο newsbomb.gr ότι η ΕΣΑΝ Α.Ε «είναι μία εταιρεία που θα διαχειρίζεται τους διαθέσιμους πόρους που θα προκύπτουν από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό και θα τους κατευθύνει με προνομιακό τρόπο στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Εξέφρασε δε φόβους ότι σταδιακά ο έλεγχός της θα περάσει από το κράτος στον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε, επίσης ότι οι πολίτες θα καλούνται να πληρώνουν εξ ολοκλήρου το κόστος των υπηρεσιών υγείας, που προηγουμένως θα έχει κοστολογήσει η ΕΣΑΝ ΑΕ. «Εκεί εξάλλου θα περάσει και το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να έχουμε νέες μεγάλες μισθολογικές περικοπές», προσέθεσε.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Ο βαθύτερος σκοπός της δημιουργίας της ΕΣΑΝ Α.Ε

ΠΙΣ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ΕΣΑΝ Α.Ε