ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τα υπουργεία Υγείας, Πρόνοιας, Εργασίας λαμβάνουν τα ποσά από εγκληματικές ενέργειες

Το ποσό των 21,9 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του Δημοσίου, κατευθύνει η κυβέρνηση σε δημόσιες δομές Υγείας και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως προκύπτει από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Τα υπουργεία Υγείας, Πρόνοιας, Εργασίας λαμβάνουν τα ποσά από εγκληματικές ενέργειες

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο σύμφωνα με την απόφαση, ότι τα ποσά αυτά θα πρέπει να απορροφηθούν σε τρεις μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εντός του έτους.

Το συνολικό ποσό το οποίο προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του δημοσίου και το οποίο θα κατευθυνθεί στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας αγγίζει τα 26,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό των 4,14 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία "Αιγινήτειο" και "Αρεταίειο". Επιπλέον, ποσό 8,9 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται στο υπουργείο Υγείας και αφορά ειδικότερα στη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, η διοίκηση του Οργανισμού θα τακτοποιήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους.

Τέλος, ποσό ύψους 8,9 εκατομμυρίων θα διατεθεί στο υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την κάλυψη δαπανών μετακίνησης ατόμων ειδικών περιπτώσεων (πολυτέκνων, υπερηλίκων).

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ με 360 εκατ. ευρώ