ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% για Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων & οίκους ευγηρίας

Τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, για τους οίκους ευγηρίας και για τις μονάδες παροχής υπηρεσιών φροντίδας ΑΜΕΑ, δρομολογεί η κυβέρνηση.

 

Μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% για Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων & οίκους ευγηρίας

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018 ο οποίος ψηφίζεται απόψε τα μεσάνυχτα (Τρίτη).

Αναλυτικά ο κ. Xουλιαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται και δεν αποτελεί προτεραιότητα, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να προχωρά σε μείωση των φορολογικών βαρών, πράγμα που αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, με σημαντική μείωση της φορολογίας εισοδήματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2021.

Όμως και τώρα, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, στο βαθμό που υπάρχει χώρος, επιδίωξή μας είναι να μειώνουμε τους φόρους. Και ανακοινώνω από εδώ τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, για τους οίκους ευγηρίας, για τις μονάδες παροχής υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, νοητική υστέρηση κ.λπ.».

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην ομιλία του τη Δευτέρα το βράδυ, ανακοίνωσε τη συγκρότηση κοινής Επιτροπής με το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση των οικονομικών της Υγείας και της βιώσιμης χρηματοδότησης του Συστήματος. Έχουμε ήδη συμφωνήσει με το Υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χουλιαράκη για τη συγκρότηση μιας κοινής Επιτροπής ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία που δίνει το «πολιτικό σήμα» ότι η Οικονομία της Υγείας είναι στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο της γενικότερης οικονομικής πολιτικής και ότι η προτεραιότητα στην Υγεία είναι συνολική κυβερνητική υπόθεση, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Η λιτότητα συνεχίζεται με διατήρηση όμως του Κοινωνικού Κράτους - Δράσεις & με Χουλιαράκη