ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Καμία απόλυση εξαιτίας της αξιολόγησης επαναλαμβάνει

Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»επισκέφθηκε την Τετάρτη ο  υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη σχετικά με θέματα του Νοσοκομείου. Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Διοικητής της 1η ΥΠΕ κος Σταύρος Πεντέας, ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κος Σωτήρης Ζώτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Πολυτίμη Λεονάρδου καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Γρηγοράκος: Καμία απόλυση εξαιτίας της αξιολόγησης επαναλαμβάνει

Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υγειονομικοί, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου. «Ήρθαμε εδώ σήμερα για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στο Νοσοκομείο. Έχει την αγάπη της κοινωνίας και τα πάει πάρα πολύ καλά. Είναι ένα λειτουργικό και αποδοτικό Νοσοκομείο, το οποίο χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κόσμου και του Υπουργείου», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

Αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού με συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ αναφέρθηκαν και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Για τις 1.500 θέσεις ιατρών και 2.500 θέσεις νοσηλευτών που πρόκειται να προσληφθούν το 2015 έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ζήτησε από τοη Διοίκηση του Νοσοκομείου να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του, ώστε να αιτηθεί το αντίστοιχο προσωπικό από τις εν λόγω προσλήψεις.

Ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στο χώρο της υγείας, εξαιτίας της αξιολόγησης. Παράλληλα όμως τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
Κατά την αποχώρησή του ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας, ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει στους ασθενείς που το επισκέπτονται.
Εν συνεχεία, μετέβη στα γραφεία του ΑΣΕΠ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κ. Γεώργιο Βέη και συζήτησε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ και σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Η επίσημη πρόσκληση για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών