ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ένα θεατρικό «Επισκεπτήριο» από ανθρώπους της τέχνης σε ασθενείς του ΕΣΥ

Την εμπειρία μίας θεατρικής παράστασης, σε κλινήρεις ασθενείς των δημοσίων Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ Αττικής, θα προσφέρει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Ένα θεατρικό «Επισκεπτήριο» από ανθρώπους της τέχνης σε ασθενείς του ΕΣΥ

Ειδικότερα, με την υποστήριξη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Σταύρος Πεντέας και ο Υποδιοικητής κ. Σωτήριος Ζώτος πραγματοποίησαν την Παρασκευή, συνάντηση εργασίας με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ και στελέχη του Εθνικού Θεάτρου, προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συγκινητική πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Σωτήρη Χατζάκη, του σκηνοθέτη κ. Ηλία Κουνέλα και ομάδας ηθοποιών, οι οποίοι θα προσφέρουν σε κλινήρεις ασθενείς των δημοσίων Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ Αττικής την εμπειρία μιας θεατρικής παράστασης.

Ο σκηνοθέτης κ. Ηλίας Κουνέλας, εμπνευστής και υπεύθυνος της συγκεκριμένης καλλιτεχνικής δράσης, που έχει την επωνυμία «Επισκεπτήριο», εξήγησε ότι οι ασθενείς που επιθυμούν θα μπορούν να δέχονται «επισκεπτήριο» από τριμελή ομάδα ηθοποιών, οι οποίοι θα τους αφηγούνται, με τρόπο μαγικό, κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η Διοίκηση της ΥΠΕ, αλλά και όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους για την επικείμενη συνεργασία, αναγνωρίζοντας ότι ο ασθενής που νοσηλεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει μόνο ανάγκη ιατρικής φροντίδας αλλά και ψυχικής στήριξης, ανάτασης και ευφορίας που μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει με τόσο ευρηματικό και διακριτικό τρόπο.

Προγραμματίστηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση της δράσης «Επισκεπτήριο», ώστε σύντομα να μπορέσουν να την απολαύσουν οι ασθενείς των Νοσοκομείων μας, αλλά και – γιατί όχι – οι εργαζόμενοι στους νοσηλευτικούς θαλάμους.