ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έμπολα: Ένας ακόμη θάλαμος & μία ΜΕΘ στο Σωτηρία για την αντιμετώπιση του ιού

Έμπολα: Ένας ακόμη θάλαμος & μία ΜΕΘ στο Σωτηρία για την αντιμετώπιση του ιού

Ένας ακόμη θάλαμος απομόνωσης και μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ανοίγουν στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανό κρούσμα Έμπολα στην χώρα μας.

Αυτό αποφασίστηκε την Δευτέρα, σε σύσκεψη στο «Σωτηρία», παρουσία της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας κυρίας Χριστίνας Παπανικολάου.

Ο νέος θάλαμος στο Σωτηρία, κρίθηκε απαραίτητος και έρχεται να συμπληρώσει δύο ακόμη θαλάμους απομόνωσης που υπάρχουν στο «Αμαλία Φλέμιγκ». Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι ΜΕΘ στο Αμαλία Φλέμιγκ δεν υπάρχει, γεγονός μάλλον επικίνδυνο, καθώς το πιθανό περιστατικό που ενδεχομένως να νοσηλευθεί, ενδέχεται να εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και έτσι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ευτυχώς στην περίπτωση του Σωτηρία, πρυτάνευσε η λογική και έτσι παράλληλα με τον θάλαμο θα λειτουργήσει συμπληρωτικά και η ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ η κυρία Παπανικολάου ενημερώνει διαρκώς τους διοικητές του ΕΣΥ, τους επικεφαλής των ΥΠΕ αλλά και τις Επιτροπές Ενδονοσκομειακών Λοιμώξεων για το θέμα του ιού Έμπολα.

Διαβάστε ακόμη:

Καρέ - καρέ η άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα στο Αμαλία Φλέμιγκ (pics)

Έμπολα: Τι αποφάσισαν οι ΥΠΕΞ στη Σύνοδο για την αντιμετώπιση της επιδημίας