ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 7 Νοεμβρίου ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στην Αθήνα

Εκπρόσωποι δεκάδων οργανώσεων ασθενών από όλη την Ελλάδα συζητούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με όλους τους εταίρους στην Υγεία (Πολιτεία, γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους, ερευνητές, φαρμακοποιούς, βιομηχανία υγείας, ακαδημαϊκούς, διοικητές νοσοκομείων, ασφαλιστικούς φορείς κ.ά.), με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο της υγείας, την αξιολόγηση των πολιτικών υγείας, αλλά και τη διατύπωση προτάσεων για μείζονα ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Στις 7 Νοεμβρίου ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στην Αθήνα

Το 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Ασθενών «Patients in Power», που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη ΔΣ Συλλόγων Ασθενών και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Την έναρξη θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το Σάββατο διοργανώνεται στο χώρο του συνεδρίου Workshop με θέμα: «Βιώσιμες οργανώσεις ασθενών σε εποχή οικονομικής κρίσης»

Το workshop είναι δομημένο σε τρεις ενότητες:
-Στρατηγικός Σχεδιασμός
-Τεκμηρίωση
-Επικοινωνία

Οι ενότητες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις με πρακτικό και εύληπτο τρόπο και πρακτική άσκηση σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα ορίσει rapporteur που θα παρουσιάσει στο τέλος της άσκησης τα αποτελέσματα, που θα συζητηθούν στην ολομέλεια.

Σκοπός του workshop είναι οι συμμετέχοντες να έχουν κατανοήσει τον τρόπο εργασίας για τη σύνταξη στρατηγικού σχεδίου και στρατηγικής επικοινωνίας, να μπορούν να ετοιμάσουν πειστική τεκμηρίωση για την υποστήριξη αιτήματός τους. Η συμμετοχή σε ομαδικές ασκήσεις με συναδέλφους από διαφορετικούς χώρους και οργανώσεις από άλλες ασθένειες, θα αναπτύξει το πνεύμα συνεργασίας, θα διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών, την κατανόηση των σημερινών απαιτήσεων οργάνωσης συλλόγων ασθενών.

Ομιλητές θα είναι οι: Karen Facey (Evidence Based Health Policy Consultant) Μαρία Λαζαρίμου (CEO-Advocate-B-M), Nίκος Κιούσης (Εθνικός Συντονιστής «Let's Do It Greece»), Γιώργος Καλαμίτσης (Πρόεδρος, Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»), Καίτη Αποστολίδου (Πρόεδρος ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ.-Διασωματειακή Επιτροπή για τη Διεκδίκηση Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο, Aντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ