ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Δεν κλείνει το Αμαλία Φλέμινγκ- αλλά δεν μπορούν να είναι στο ΕΣΥ όλα τα πανεπιστήμια

Γρηγοράκος: Δεν κλείνει το Αμαλία Φλέμινγκ- αλλά δεν μπορούν να είναι στο ΕΣΥ όλα τα πανεπιστήμια

Δεν τίθεται θέμα αναστολής της λειτουργίας του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», ωστόσο αυτό που τίθεται σε προβληματισμό, είναι το ενοίκιο που πληρώνει το κράτος σε ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι πανεπιστημιακό. Αυτό υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, προσθέτοντας, ότι «το νοσοκομείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του όπως είναι, θα ενισχυθεί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν βλέπω το λόγο ανησυχίας και κινητοποιήσεων και από κάποιους συναδέλφους στο χώρο της υγείας, αλλά και από κάποιους πολιτικούς οι οποίοι επισκέφτηκαν το νοσοκομείο».

Την διαβεβαίωση- απάντηση αυτή, έδωσε ο κ. Γρηγοράκος, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θεοδόση Κωνσταντινίδη σχετικά με την τοποθέτηση υγειονομικών υπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, «ανησυχούν οι κάτοικοι της περιοχής ότι θα κλείσει το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Όχι, το νοσοκομείο αυτό δεν κλείνει. Έγινε μια αλλαγή στη λειτουργία του, αλλά όλα τα στατιστικά και οι δείκτες δείχνουν ότι η περιοχή ειδικά της Βορειοανατολικής Αττικής χρειάζεται περισσότερα κρεβάτια. Άρα, δεν τίθεται το θέμα του αριθμού των κρεβατιών και της λειτουργίας του «Φλέμινγκ».

Αυτό που τίθεται σε προβληματισμό, είναι το ενοίκιο που πληρώνει το κράτος σε ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι πανεπιστημιακό. Δηλαδή, εμείς φιλοξενούμε τις πανεπιστημιακές κλινικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Πανεπιστήμιο δεν πληρώνει, αλλά εμείς σαν Εθνικό Σύστημα Υγείας πληρώνουμε στο Πανεπιστήμιο ενοίκιο. Αυτό είναι ένα σχήμα οξύμωρο και εκεί υπάρχει μία συζήτηση, αν πρέπει να μεταφερθούν μερικές υπηρεσίες ή το ίδιο το νοσοκομείο στο Μπόμπολα, το οποίο είναι δικό μας, που είναι του κράτους.

Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν τίθεται θέμα λειτουργίας του «Αμαλία Φλέμινγκ». Απλούστατα είμαστε σε μία συζήτηση με το Πανεπιστήμιο, γιατί δεν μπορούν να είναι όλα τα πανεπιστήμια ιδρύματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να φιλοξενούμε, όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να μην πληρώνει το Υπουργείο Παιδείας και να μας ζητάει αυτή τη στιγμή ενοίκιο από το Υπουργείο Υγείας για τα ιδρύματα του Πανεπιστημίου.

Σ' αυτήν την κατάσταση υπάρχει ένα πρόβλημα. Σ' αυτήν την φάση δηλαδή, συζητάμε μόνο την αποζημίωση του ενοικίου του «Αμαλία Φλέμινγκ» και τίποτε άλλο ως προς το θέμα της λειτουργίας του».

Διαβάστε ακόμη:

Ενημέρωση Γρηγοράκου για χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Μήπως οι εκλογές είναι κοντά;

Αμαλία Φλέμινγκ: Μεταφέρονται βασικοί τομείς στο Σισμανόγλειο, με απόφαση Γρηγοράκου