ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα επιβεβαίωσε ο Βορίδης

Την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα επιβεβαίωσε ο Βορίδης

Την απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το υπάρχον, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βορίδης, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης, ενώ σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, ανέφερε ότι «κατ΄αρχήν πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρει χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Επειδή όπως διευκρίνισε όμως ο υπουργός Υγείας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ένα οικονομικό μέγεθος το οποίο εξαρτάται από την πορεία του προϋπολογισμού και από το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου, δεν αποκλείεται και μια άλλου τύπου χρηματοδότηση, με την ένταξη σε ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το υπάρχον νοσοκομείο και να ενισχυθεί, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία στην Πρέβεζα «είναι αναφανδόν εναντίον των ΣΔΙΤ, της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα».

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Βορίδης, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός ή σχεδιασμός να σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου στην Πρέβεζα.