ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: Δεν υποβαθμίζεται, ούτε κλείνει το νοσ. Πρέβεζας - Το νοσ. Λευκάδας έτοιμο τον Μάϊο

Επίσκεψη στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα.

Πολάκης: Δεν υποβαθμίζεται, ούτε κλείνει το νοσ. Πρέβεζας - Το νοσ. Λευκάδας έτοιμο τον Μάϊο

Στην Πρέβεζα ο κος Πολάκης επισκέφτηκε το νοσοκομείο, όπου και συναντήθηκε διαδοχικά με το νέο διοικητή Μιλτιάδη Παππά, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και το Σωματείο των Εργαζομένων.

Ο κος Πολάκης ενημερώθηκε από το διοικητή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα λυθούν επείγοντα προβλήματα υποδομής. Οι εκπρόσωποι τόσο του Ιατρικού Συλλόγου, όσο και του Σωματείου των Εργαζομένων, αφού συνομολόγησαν τη σαφή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας κατόπιν της ενίσχυσης της στελέχωσής του, εξέφρασαν στον αναπληρωτή υπουργό τα αιτήματά τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί, συγχωνευτεί ή κλείσει εν’ όψη της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προκήρυξη 2.000 νέων μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ εντός του 2017, για τον επανασχεδιασμό του προγράμματος ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αστικά κέντρα, με τη δημιουργία 300 περίπου νέων δομών και την πρόσληψη 3.500 περίπου ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, καθώς και για άλλες πρωτοβουλίες με στόχο τη συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών αλλά και των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Στη συνέχεια ο κος Πολάκης μετέβη στο δημαρχείο της Πρέβεζας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη, ο οποίος του εξέφρασε το αίτημα των πολιτών της περιοχής για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, σε έκταση που θα παραχωρήσει ο Δήμος στο Υπουργείο Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός αφού κατέστησε σαφή την αδυναμία άμεσης υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο να τεθούν οι βάσεις για την υλοποίησή του σε χρονικό ορίζοντα 7 – 10 ετών.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη στη Λευκάδα, όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο εντός του οποίου συναντήθηκε με το νέο διοικητή Βησαρρίωνα Μίχα, το χωρικό αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Χαλικιά, το δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και το Σωματείο Εργαζομένων. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο τέως βουλευτής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Σταύρος. Αφού συζητήθηκαν τόσο γενικά προβλήματα του κλάδου, αλλά και συγκεκριμένα του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε να λύσει άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Βασιλικής.

Τέλος ο κος Πολάκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου, υπό κατασκευή, νοσοκομείου Λευκάδας, έργο το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί τον επόμενο Μάιο. Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να ενισχύσει περαιτέρω τη στελέχωση του νοσοκομείου εν’ όψη της λειτουργίας των νέων κτιριακών υποδομών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους φορείς, με τους οποίους συναντήθηκε και ιδιαίτερα τα σωματεία των εργαζομένων τα οποία διεκδίκησαν τη δικαίωση των αιτημάτων τους αγωνιστικά και αξιοπρεπώς.

Μοναδική παραφωνί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση στο νοσοκομείο Πρέβεζας και προφανώς εκτελώντας «εντολές ανωτέρων», κατήγγειλε την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, από τις πρωινές ώρες στο προαύλιο του νοσοκομείου. Κατόπιν έντονης παρέμβασης του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, την επιβεβαίωση του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας, αλλά και τη μαρτυρία των παρευρισκόμενων, για το ψευδές του ισχυρισμού του, υποχρεώθηκε να ανακαλέσει. Τέτοιες τακτικές πλήττουν πρώτα απ’ όλα το εργατικό κίνημα και καθιστούν την ΠΟΕΔΗΝ αναξιόπιστο διεκδικητή των αιτημάτων των εργαζομένων.