ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Γρηγοράκου - ΠΑΣΟΝΟΠ για την ένταξη των Νοσηλευτών ΔΕ στο Νοσηλευτικό Κλάδο

Με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Βοηθών Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥΝΔΕ) συναντήθηκε ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Συνάντηση Γρηγοράκου - ΠΑΣΟΝΟΠ για την ένταξη των Νοσηλευτών ΔΕ στο Νοσηλευτικό Κλάδο

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, όπως και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) κ. Γεώργιος Τσόλας.

Κύριο θέμα ήταν το ενδεχόμενο μη ένταξης των Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στο Νοσηλευτικό Κλάδο.

Ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο συζητείται σχέδιο, το οποίο κατέθεσε η ΠΑΣΟΝΟΠ, για δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, Μαίες, Επισκέπτες/τριες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΟΝΟΠ κ. Τσόλας τόνισε ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι κοινά και «πρέπει να κινηθούμε για την αντιμετώπισή τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι η πρόταση της ΠΑΣΟΝΟΠ είναι ενδιαφέρουσα και απασχολεί τους θεσμικούς φορείς του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η πρόταση για δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, Μαίες, Επισκέπτες/τριες. Θα τη συζητήσουμε με τους θεσμικούς φορείς του υπουργείου και σύντομα θα έχουμε καταλήξει. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

Τέλος, επισήμανε ότι βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό ενός κλάδου που διαχρονικά αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.