ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Γιαννόπουλου-ΠΑΣΟΝΟΠ: Με σ/ν αλλάζουν οι οργανικές θέσεις των νοσηλευτών

Κοινή παράσταση πραγματοποίησε η ΠαΣΟΝοΠ μαζί με εκπροσώπους Συλλόγων Ασθενών στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργο Γιαννόπουλο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου.

Συνάντηση Γιαννόπουλου-ΠΑΣΟΝΟΠ: Με σ/ν αλλάζουν οι οργανικές θέσεις των νοσηλευτών

Ειδικότερα, στα πλαίσιο της οικουμενικής εβδομάδας δράσεων από τις 07 έως τις 13 Μαΐου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Νοσηλευτών, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.ΣΟ.Νο.Π) μαζί με εκπροσώπους Συλλόγων Ασθενών, πραγματοποίησαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Γιαννόπουλο προκειμένου να του παραδώσουν από κοινού υπόμνημα – ψήφισμα με θέμα: «Οι ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών/Ασθενών, σώζουν ζωές».

Βασικό αίτημα όλων, αποτελεί η αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των Μονάδων παροχής Υπηρεσιών Υγείας, και η αντικατάσταση του αναχρονιστικού ΠΔ 87/1986 ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα μας ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες Νοσηλευτών/Ασθενών με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε τόσο στις σχετικές περιοδικές εκθέσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) όπου η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των υπόλοιπων χωρών στις σχετικές αναλογίες, στις πρόσφατες συστάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία προς την Ελληνική Κυβέρνηση για παραβίαση του κανόνα 1 προς 5 σε ότι αφορά τις προσλήψεις Νοσηλευτών στο ΕΣΥ, αλλά και στις σχετικές εισηγήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ) που λειτουργεί ως συμβουλευτικό Όργανο παρά τω Υπουργώ, και έχει γνωμοδοτήσει σχετικά.

Ο κος Γιαννόπουλος με τη σειρά του, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για την ενεργοποίηση των Συλλογικών Οργάνων των Ασθενών στην κατεύθυνση υποβολής προτάσεων και εποικοδομητικού διαλόγου με το Υπουργείο Υγείας, δεσμεύτηκε, ότι μέχρι το τέλος του μήνα πρόκειται να κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει την αναθεώρηση του ΠΔ 87/1986 και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των Οργανικών θέσεων των Μονάδων παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ταυτόχρονα κάλεσε την Ομοσπονδία, να συμμετάσχει ενεργά στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΟΝΟΠ: Θέλουμε ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών ανά ασθενή - Ψήφισμα σε Βουλή & Ευρωβουλή

Γ. Γιαννόπουλος: Ναι στην υποχρεωτικότητα συνταγογράφησης μέσω Θεραπευτικών ΠρωτοκόλλωνΠΑΣΟΝΟΠ: Φασισμός η εργασιακή βία σε βάρος των γυναικών

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Νοσηλευτές με δελτίο παροχής υπηρεσιών - Σε ομηρία εκατοντάδες νοσηλευτέςΠΑΣΟΝΟΠ: Να ιδρυθεί τώρα Παρατηρητήριο κατά της βίας για να προστατευθούν οι νοσηλευτές

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ανάγκη για δημιουργία μιας νέας ειδικότητας, αυτής των «Φροντιστών Ασθενών»

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ζητάμε ένα δίκαιο νοσηλευτικό μισθολόγιο, αλλά το υπ. Υγείας σφυρίζει αδιάφορα...