ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση της Υφ. Υγείας για το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών

Ανακοίνωση της Υφ. Υγείας για το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών

Την αντίδραση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, προκάλεσε η σωρεία δημοσιευμάτων που είδαν από χθες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες περίθαλψης στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕ.ΠΕ.Π.) Λεχαινών.

Η κα. Παπακώστα εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι κίνησε ήδη τις διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος.

Στη σχετική ανακοίνωση, όπως αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

"Το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών αποτελεί Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και είναι υπό την επίβλεψη του Υφυπουργού Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας, Ε. Μπέκου.

Ωστόσο, η Κατερίνα Παπακώστα, ως πολιτικός με έντονη την ευαισθησία της προσφοράς στον άνθρωπο και της προάσπισης των δικαιωμάτων του, αντιλαμβανόμενη της κατάστασης και μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε στις 30/11/2014 στο γραφείο της με τον Υφυπουργό Εργασίας, κύριο Κεγκέρογλου, καθώς και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, κυρία Μπέκου, ζήτησε την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και εξέφρασε την αγωνία της για την υφιστάμενη κατάσταση στο ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών, παρόλο που δεν έχει την τυπική αρμοδιότητα. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το Υπουργείο Υγείας διά των Υγειονομικών Περιφερειών του και των όμορων Νοσοκομείων των περιοχών αυτών, όποτε του ζητήθηκε, κάλυψε τις υπάρχουσες ανάγκες αυτών των Κέντρων.

Η Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο του πολιτικού της βίου και της θητείας της στο Υπουργείο Υγείας, υπερασπίζεται και προωθεί έντονα και αδιάλειπτα τη σημασία της προάσπισης των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων και, ειδικά, των παιδιών και των ψυχικά πασχόντων, εκδίδοντας σχετικές εγκυκλίους στη Διαύγεια και παρακολουθώντας τα προβλήματα από κοντά με πλήθος επισκέψεων σε δομές του Υπουργείου Υγείας.

Η Κατερίνα Παπακώστα δεσμεύεται ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνδράμει το Υπουργείο Εργασίας σε όποιον τομέα του ζητηθεί. Απόδειξη σε αυτό αποτελεί και η προαναφερθείσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, κατά την οποία προτάθηκε μάλιστα οι υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικά τα συγκεκριμένα Κέντρα να ανήκουν ως αρμοδιότητα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο δύναται να παράσχει τη δέουσα φροντίδα."

Διαβάστε επίσης:

Ανάπηρα παιδιά σε κλουβιά: Όταν το BBC κατακεραυνώνει την πολιτική πρόνοιας στην Ελλάδα