ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Το σύστημα έχει ανάγκη από νεότερους γιατρούς - Η συνταξιοδότηση κίνητρο για προσλήψεις

Το υγειονομικό σύστημα χρειάζεται νεότερους γιατρούς δηλαδή κυρίως Επιμελητές Β΄και όχι Συντονιστές. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέτρο της συνταξιοδότησης για να προχωρήσουμε σε προσλήψεις.

Βορίδης: Το σύστημα έχει ανάγκη από νεότερους γιατρούς - Η συνταξιοδότηση κίνητρο για προσλήψεις

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΜEGA αναφορικά με το θέμα της συνταξοοδότησης, το οποίο περιλαμβάνεται στο άρθρο 13 του προσχεδίου νόμου για τις Ιατρικές ειδικότητες που ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, εάν με τον τον τρόπο αυτό, ο υπουργός δημιουργεί πρόβλημα στον κ. Γρηγοράκο, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι ως συγκυβέρνηση «έχουμε μία διαδικασία εναρμονίσεως», προσθέτοντας ότι το ζήτημα της συνταξιοδότησης είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα το οποίο μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κυρία Ματίνα Παγώνη η οποία ήταν επίσης παρούσα στην ίδια εκπομπή, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να αποφασίσει σχετικά με το πότε θα συνταξιοδοτούνται οι γιατροί. Όλοι οι γιατροί, θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται στην ίδια ηλικία, τόνισε, είτε αυτή είναι τα 62 χρόνια, είτα τα 65 είτε τα 67.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, σημείωσε πως πράγματι το επιχείρημα της ισότητας, αποτελεί το ισχυρότερο κριτήριο για το θέμα της συνταξιοδότησης, και παραδέχθηκε ότι το συστημα χρειάζεται προσλήψεις κυρίως όμως από νεότερους γιατρούς όπως είναι Επιμελητητές Β' και όχι Συντονιστές. Η κυρία Παγώνη παραδέχθηκε την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία με τις δραματικές ελλείψεις, όπου σε πολλά νοσοκομεία υπάρχει μία νοσηλευτήρια για 40 ασθενείς.

Διαβάστε ακόμη:

Το νομοσχέδιο για τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες δίνει σήμερα ο Γρηγοράκος - τα βασικά σημεία