ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας Παπακώστα και ΚοινΣΕπ «Πράσινες Διαδρομές»

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο, με τον εκπρόσωπο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) "Πράσινες Διαδρομές'', Γιώργο Φαρφαρά, πραγματοποίησε την Τετάρτη, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Συνάντηση εργασίας Παπακώστα και ΚοινΣΕπ «Πράσινες Διαδρομές»

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις της Κοινωνικής Επιχείρησης για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, την ποδηλασία και τις ''πράσινες μεταφορές'' και συζήτησε για την αξία της άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας στην ανάπτυξη ενός υγιεινού προτύπου ζωής, αλλά και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Επιχείρησης ενημέρωσε την Υφυπουργό για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκή Εβδομάδας ''MOVE 2014'' στην Ελλάδα, η οποία διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF) και συντονίστηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ''Πράσινες Διαδρομές'' και συζήτησε για τον σχεδιασμό και συντονισμό νέων εκδηλώσεων για το 2015 ζητώντας τη στήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. Η Υφυπουργός υπογράμμισε πως ότι το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει προσπάθειες που γίνονται για έναν κοινωφελή σκοπό, από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τον κάλεσε να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης συμβολικά, χάρισε στην Υπουργό ένα αναμνηστικό μπλουζάκι από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα.