ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Ευαίσθητο δεδομένο το ζήτημα υγείας του Ρωμανού

«Να μην διαχειρίζονται με πολιτικούς όρους ζητήματα που αφορούν στην υγεία, την σωματική ακεραιότητα και ενδεχομένως την ζωή ανθρώπου» κάλεσε από την Βουλή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, εξηγώντας πως ο κρατούμενος Ρωμανός, κατόπιν εισαγγελικής διαταγής, νοσηλεύεται προκειμένου να παρακολουθείται η υγεία του λόγω της απεργίας πείνας που αποφάσισε.

Βορίδης: Ευαίσθητο δεδομένο το ζήτημα υγείας του Ρωμανού

«Το ζήτημα της υγείας του βρίσκεται στα χέρια των θεραπόντων ιατρών του, οι οποίοι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αυτά που επιβάλλει η συνείδηση και η επιστήμη τους προκειμένου να διαφυλάξουν το έννομο αγαθό της υγείας του» είπε, επισημαίνοντας πως με αυτό τον τρόπο πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα της υγείας του Ρωμανού «και να σταματήσουν όλα τα υπόλοιπα».

Επειδή στο σημείο αυτό της τοποθέτησης του κ. Βορίδη, φώναξε από το έδρανό της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή αναφέροντας «δεν έπαθε ιλαρά, κύριε υπουργέ», ο Μάκης Βορίδης απάντησε υπενθυμίζοντας κάτι που (όπως είπε) μας δεσμεύει όλους: ότι το ζήτημα της υγείας του κάθε ενός αποτελεί ευαίσθητο δεδομένο που δεν μπορεί να κοινολογείται παρά μόνο με τη θέληση του ιδίου.

Πρόσθεσε πως, αν θελήσει ο ίδιος, θα εκδοθούν ιατρικά ανακοινωθέντα, τα οποία θα ενημερώνουν για την υγεία του και απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως αντιλαμβάνεται ότι η Αριστερά δεν είναι εξοικειωμένη με όλο αυτό το δικαιοκρατικό σύστημα, «της αρέσουν άλλα πράγματα», αλλά η κυβέρνηση σέβεται αυτές τις αρχές.

Τέλος, ο κ. Βορίδης, ανέφερε πως θέματα όπως το αντικείμενο της απεργίας πείνας ή οι αξιολογήσεις ως προς αυτή μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής συζήτησης και διαφωνίας, σε καμία περίπτωση όμως το θέμα της υγείας του Ρωμανού. «Αν εσείς τον θεωρείτε έναν νέο με ρομαντικά ιδανικά, αλλά κάποιος άλλος εκεί μπορεί να δει έναν κρατούμενο για αξιόποινες πράξεις μπορεί να αποτελέσει πολιτική συζήτηση, όχι η υγεία του», ανέφερε καταλήγοντας.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Η καλύτερη δυνατή στήριξη στον Ρωμανό με σεβασμό στην ιατρική δεοντολογία

ΠΙΣ για τον Ρωμανό: Η βούληση του ασθενούς πάνω από το καθήκον του γιατρού

Νίκος Ρωμανός: Αναμένοντας τα εργαστηριακά αποτελέσματα, γιατροί και φορείς πιέζουν για μία λύση

Λιποθύμησε ο Νίκος Ρωμανός - οι γιατροί του Γ. Γεννηματάς διαρκώς στο πλευρό του

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς» για τον Ν. Ρωμανό