ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Απαραίτητο το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών

Σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ με τίτλο: «Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών: 2 χρόνια μετά» παραβρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Γρηγοράκος: Απαραίτητο το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των συντελεστών καταγραφής περιστατικών καρκίνου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του έργου του ΕΑΝ και του ρόλου που διαδραματίζει για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του καρκίνου στην Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται με το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η χώρα μας, μαζί με την Αλβανία ήταν οι μόνες χώρες που δεν είχαν Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως αυτό αλλάζει για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, τονίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας και ο ίδιος προσωπικά στέκεται με συνέπεια απέναντι στην προσπάθεια αυτή.

«Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται. Σταδιακά, με την εξέλιξη της επιστήμης και τις έρευνες των γιατρών, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε σαφείς απαντήσεις», κατέληξε.