ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αύξηση προϋπολογισμού κατά 1,1 εκατ. ευρώ για το Νοσοκομείο της Σύρου

Θετικά είναι τα νέα για το Νοσοκομείο της Σύρου, καθώς ενισχύθηκε οικονομικά με αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 1.100.000 ευρώ.

Αύξηση προϋπολογισμού κατά 1,1 εκατ. ευρώ για το Νοσοκομείο της Σύρου

Έτσι καλύπτεται το σύνολο των αναγκών του και θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα ο εφοδιασμός υλικών και υπηρεσιών.

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, με δεδομένο ότι αρχικός στόχος ήταν να μείνει ο προϋπολογισμός τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα και κάπως καλύτερα από το 2014 και με δεδομένη τη μειωμένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ για το 2015.

Η αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Σύρου ήταν αποτέλεσμα πολυήμερων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Διοίκησης του νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας, και χρεώνεται προσωπικά στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Πετράκη, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει ένα υψηλό ποσό για τα νοσοκομεία της περιοχής (αύξηση υπάρχει και για τα κέντρα υγείας τα οποία υπάγονται στο Νοσοκομείο της Σύρου), ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες για τη δημόσια υγεία.

Ελλείψεις βέβαια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζουν να υπάρχουνν, όπως και σε διοικητικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν έχει ωτορινολαρυγγολόγο μετά την συνταξιοδότηση της γιατρού, ενώ υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος.

Σύμφωνα με τον κ.Πετράκη αναμένεται η έγκριση μιας θέσης παιδιάτρου και ενός παθολόγου.

«Όπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, όμως η αύξηση του προϋπολογισμού θα δώσει μια "αναπνοή" και θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, θα πρέπει όμως και ο κόσμος να αλλάξει στάση και να δει με διαφορετική ματιά τις προσπάθειες που γίνονται και να στηρίζει το Νοσοκομείο το οποίο προσπαθεί να εκτελεί και κοινωνικό έργο» δήλωσε ο κ. Πετράκης.

Πηγή: www.cyclades24.gr