ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Άμεση παράταση των συμβάσεων των γιατρών των πρώην ΙΚΑ

Την άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ ζητά με νέα του επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο ΙΣΑ.

ΙΣΑ: Άμεση παράταση των συμβάσεων των γιατρών των πρώην ΙΚΑ

«Σε συνέχεια των από 28.11.2014 και 1.12.2014 εγγράφων μας για την άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, επανερχόμαστε καθότι ήδη έχει παρέλθει άπρακτος χρόνος χωρίς να δοθεί παράταση, αν και μας είχατε ενημερώσει ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο ζήτημα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι έχει δημιουργηθεί τεράστια ταλαιπωρία στους γιατρούς και τους ασθενείς λόγω της καθυστέρησης και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η κατάσταση με την παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, έως την σύναψη των νέων με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα ζητά την αναδρομική ισχύ της νομοθετικής ρύθμισης.

«Πρέπει ΑΜΕΣΑ να θωρακίσετε την ασφαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσω των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ. Ενόψει των ανωτέρω αναμένουμε τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες σας και την σχετική ενημέρωση μας», καταλήγει ο ΙΣΑ.