ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για το ΤΣΑΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΙΣΑ: Υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για το ΤΣΑΥ

Ο ΙΣΑ προχωρά στην κίνηση αυτή, αφού έλαβε υπόψη την Έκθεση Διοικητικού Διαχειριστικού Ελέγχου στο Ε.Τ.Α.Α (πρώην ΤΣΑΥ) από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Επίσης, αποφασίστηκε εκτάκτως να δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι, 3ος όροφος) τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ώρα 11:30 π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερη αναλογιστική μελέτη έδειξε ότι, για να γίνει βιώσιμο, το ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις εισφορών πάνω από 70% ή μειώσεις συντάξεων κατά 40,9%.

Το χάος ήρθε στο φως από το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και Υγείας (ΣΕΥΥΠ), στο οποίο αναφέρονται:

-Αδυναμία είσπραξης εισφορών από κλινικές

-Συντάξεις που χορηγούνται αυθημερόν ή με «εντολή προέδρου».

-Απευθείας αναθέσεις.

-Αναδρομικές συμβάσεις για έργα που έχουν γίνει και έλλειψη επαρκούς λογιστικού συστήματος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετώπισαν οι ελεγκτές είναι το σχόλιό τους ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν ενδελεχή διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο, εξαιτίας αδυναμίας επιβεβαίωσης της αξιοπιστίας των στοιχείων που τους δόθηκαν!


Διαβάστε επίσης:



Σε κίνδυνο οι συντάξεις των υγειονομικών λόγω κακοδιαχείρισης στο ΤΣΑΥ



ΤΣΑΥ: Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος το θέλουν ανεξάρτητο