ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζει να προκαλεί ο Άδωνις... αυτή την φορά, από το βήμα της ΕΣΔΥ

Το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία έγιναν γρήγορα, υπό το κράτος και υπό την δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας της ΕΣΔΥ με θέμα: «Υγεία 2020: Από τη ρητορική στην τεκμηρίωση για το μέλλον του υγειονομικού τομέα.»

Συνεχίζει να προκαλεί ο Άδωνις... αυτή την φορά, από το βήμα της ΕΣΔΥ

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ευθέως, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί πολύ πιο αργά, σε ορίζοντα πενταετίας ωστόσο αναγκαστήκαμε να τις πραγματοποιήσουμε γρήγορα όπως είπε, καθώς αυτό υπαγόρευε το Μνημόνιο.

Στηλίτευσε τον χώρο της υγείας και της διαφθοράς που προέρχεται από αυτόν, λέγοντας, ότι το 1/3 του συνολικού δημόσιου ελλείμματος προέρχεται από την διαφθορά στην υγεία. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα κότερα και οι βίλες που αγοράστηκαν, βασίστηκαν εν πολλοίς στην αδιαφάνεια που επικρατούσε στον χώρο της υγείας. Στο σημείο αυτό, η ομιλία του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε αντιδράσεις από το ακροατήριο.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε περήφανος για το έργο που άφησε πίσω του, για το οποίο μιλάει πρώτη φορά δημόσια, όπως είπε.

Τα δύο δε στοιχεία που ήταν αναγκαία για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία όπως ανέφερε στην συνέχεια, είναι η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση μέσω της ΗΔΙΚΑ και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Για το τελευταίο ειδικότερα, επεσήμανε ότι οι συγχωνεύσεις θα έπρεπε να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα, προσθέτοντας ότι δεν είναι απαραίτητο κάθε νομός να έχει το δικό του νοσοκομείο.

Διαπιστώνει κανείς ότι ακόμη και μακριά από την υγεία, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να προκαλεί με τα λεγόμενά του, αφού ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι το ελάχιστο που πρέπει να διαθέτει κάθε νομός, την στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα Κέντρα Υγείας υπό την ομπρέλα του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν και δεν έχουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέδριο ΕΣΔΥ: Οξύνονται οι ανισότητες στην Ελλάδα λόγω κρίσης

Αντίο δημόσια Υγεία και Περίθαλψη μέχρι το 2020: Τι φέρνει το γερμανικό σύστημα DRG'S