ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Ολοκληρώθηκε η δράση «Τρώμε Μαζί» - Συμμετείχε και στον αγώνα της Εθνικής Αστέγων

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η δράση «Τρώμε μαζί», μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Coca-Cola, των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και τη συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Παπακώστα: Ολοκληρώθηκε η δράση «Τρώμε Μαζί» - Συμμετείχε και στον αγώνα της Εθνικής Αστέγων

Η δράση ολοκληρώθηκε στην Μονάδα Alzheimer της ΜΚΟ «Αποστολής», στο Χαλάνδρι, την οποία επισκέφθηκε η Υφυπουργός και γευμάτισε με 30 ανοϊκούς ασθενείς, οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί. Παράλληλα, μοιράστηκαν γεύματα ετοιμασμένα από τους ανθρώπους των ΚΟΙΣΠΕ, σε πολίτες και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Εν συνεχεία, την Κυριακή (28/12), η Υφυπουργός παρακολούθησε το Τουρνουά ποδοσφαίρου ''Γκολ στη Φτώχεια'' που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους αστέγους. Στο τουρνουά μετείχαν ποδοσφαιρικές ομάδες από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, τις εφημερίδες ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' και ''ΤΑ ΝΕΑ''. Ειδικότερα, συμμετείχε μεικτή ομάδα δημοσιογράφων και ηθοποιών, καθώς και η ''Εθνική Αστέγων'', η οποία ήταν και η τελική νικήτρια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε φέτος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας. Η Υφυπουργός συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές για το μήνυμα που στέλνουν, κατά της φτώχειας και της περιθωριοποίησης.

5

Διαβάστε ακόμη:

Το 2015 ξεκινούν οι εργασίες για τη Μονάδα Ανακουφιστικής & Παρηγορητικής Φροντίδας Ασθενών

Παπακώστα για Παρατηρητήριο Άνοιας και την πολιτική επικαιρότητα

«Τρώμε μαζί»: Η Κατερίνα Παπακώστα στρώνει γιορτινό τραπέζι για τις ευπαθείς ομάδες