ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε ποια νέα κέντρα θα γίνεται εμφύτευση βηματοδότη

Εγκρίθηκε η λειτουργία Κέντρων Εμφύτευσης Βηματοδοτών σε δύο νοσοκομεία και δύο ιδιωτικές κλινικές, λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς.

Σε ποια νέα κέντρα θα γίνεται εμφύτευση βηματοδότη

Σε ότι αφορά στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Εμφύτευσης Βηματοδοτών μπορούν να λειτουργούν το Ασκληπιείο Βούλας και ο Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, από τον ιδιωτικό τομέα κρίθηκαν κατάλληλα:

-το «Υγεία» ως Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών, Αμφικοιλιακών Βηματοδοτών και Απινιδωτών, με εμφυτευτές τους γιατρούς Θεόδωρο Αποστολόπουλο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας και Σπυρίδωνα Κουρούκλη και

-ο «Άγιος Λουκάς», για την εμφύτευση Βηματοδοτών με επιστημονικά υπεύθυνους τους γιατρούς Ελένη Χατζηνικολάου–Κοτσάκου, Βλάση Νινιό, Νικόλαο Μεζίλη και για την τοποθέτηση Αμφικοιλιακών Βηματοδοτών–Απινιδωτών με επιστημονικά υπεύθυνους τους γιατρούς Ελένη Χατζηνικολάου–Κοτσάκου και Νινιό Βλάση, ενώ ως εμφυτευτής Βηματοδοτών ορίσθηκε ο επεμβατικός καρδιολόγος Πέτρος Δάρδας.

Η σχετική απόφαση ορίζει ότι η λειτουργία των κέντρων στηρίζεται στους συγκεκριμένους γιατρούς που στελεχώνουν τις μονάδες και θα διακόπτεται όταν οι γιατροί αυτοί απουσιάζουν ή δεν λειτουργούν τα μηχανήματα.