ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ για την Ψυχική Υγεία

Έρχονται τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ για την Ψυχική Υγεία

Τέσσερις εντολές ελέγχου του ΣΕΥΥΠ, τα πορίσματα των οποίων αναμένεται να υποβληθούν στην Υφυπουργό Υγείας το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, μετά την συνάντηση που είχε η κυρία Κατερίνα Παπακώστα με τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διενέργειας των ενδελεχών, (έκτακτων και προγραμματισμένων), ελέγχων σε όλες τις δομές αρμοδιότητάς της στους τομείς της Ψυχικής Υγείας, της απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, κ.α. που είχε διατάξει στη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της.

Ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ, ενημέρωσε την Υφυπουργό, ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις σχετικές εντολές ελέγχου του ΣΕΥΥΠ, τα πορίσματα των οποίων αναμένεται να υποβληθούν στην Υφυπουργό κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου, από τη θέση της, να προβεί στις απαραίτητες κατά περίπτωση ενέργειες.

Παράλληλα, επειδή σύμφωνα με τo νόμο 4316/2014 (ΦΕΚ 270Α/24.12.2014) η ελεγκτική αρμοδιότητα των προνοιακών δομών περιήλθε από το Υπουργείο Εργασίας στο ΣΕΥΥΠ, η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε από το Σώμα την κατάρτιση προγραμματισμού ελέγχου για τις σχετικές δομές ανά την χώρα.