ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις αποκλειστικές

Με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Μ. Βορίδη, προβλέπεται ότι δεν υπάρχει κώλυμα στη μεσολάβηση ιδιωτικού γραφείου για εξεύρεση αποκλειστικής νοσοκόμας.

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις αποκλειστικές

Οι ασθενείς μπορούν να επιλέγουν είτε από το εθνικό μητρώο είτε από τον ονομαστικό κατάλογο αποκλειστικών που τηρεί κάθε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.

«Η επιλογή αποκλειστικού νοσοκόμου επαφίεται στη βούληση του ασθενούς, ο οποίος δύναται να επιλέξει είτε από τον οικείο ονομαστικό πίνακα που τηρείται στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές είτε εκτός αυτού με ελεύθερη επιλογή από το εθνικό μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων.

Με αυτά ισχύοντα, δεν προκύπτει κώλυμα ως προς την μεσολάβηση ιδιωτικού γραφείου ευρέσεως εργασίας, για την εξεύρεση αποκλειστικού νοσοκόμου, για λογαριασμό του εντολέα ασθενούς», επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Αναφορικά με την τριμελή επιτροπή, η οποία λειτουργεί στα νοσοκομεία και τις κλινικές με αρμοδιότητα τον ορισμό αποκλειστικής νοσοκόμας για κάθε ασθενή, προβλέπεται ότι ο ρόλος της ασκείται στην περίπτωση κατά την οποία ο ασθενής επιλέξει αποκλειστικό νοσοκόμο από τον οικείο ονομαστικό κατάλογο.