ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παίρνει πίσω τελικά το υπ. Υγείας την απόφαση για δικαίωμα συνταγογράφησης στους νοσηλευτές

"Αποσύρεται η υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 3567/19-1-2015 (ΦΕΚ: Β 79) απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τίτλο «Καθήκοντα και αρμοδιότητες νοσηλευτών-τριών», προκειμένου να υπάρξει χρόνος για ευρύτερη διαβούλευση σχετικά με το θέμα με όλους τους υγειονομικούς φορείς."

Παίρνει πίσω τελικά το υπ. Υγείας την απόφαση για δικαίωμα συνταγογράφησης στους νοσηλευτές

Με αυτή τη σύντομη ανακοίνωση, το υπουργείο αποσύρει την απόφαση που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε το δικαίωμα συνταγογράφησης στους νοσηλευτές.

Ήδη, από χθες, κύκλοι του υπουργείου Υγείας έκαναν λόγο για απόσυρση της υπουργικής απόφασης, που αποτέλεσε την αιτία για να ξεσπάσει διαμάχη στον κόσμο της Υγείας, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ατυχή διατύπωση», επικαλούμενοι τα όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι νοσηλευτές μπορούν να χορηγούν ήπια σκευάσματα.

Την ίδια ώρα, ΠΙΣ και ΙΣΑ χαρακτήριζαν την απόφαση ως "προεκλογικού χαρακτήρα", τονίζοντας ότι δεν έχει κανένας υπουργός το δικαίωμα να ικανοποιεί αιτήματα επαγγελματικών κλάδων του χώρου της Υγείας με μικροπολιτικά και όχι επιστημονικά κριτήρια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Προς απόσυρση η απόφαση για το δικαίωμα συνταγογράφησης των νοσηλευτών;

Διχασμένη η κοινότητα των νοσηλευτών για το δικαίωμα συνταγογράφησης

ΠΙΣ: Ζητά την ανάκληση της απόφασης για συνταγογράφηση από νοσηλευτές

Και ο ΙΣΑ ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Βορίδη

Δικαίωμα συνταγογράφησης αποκτούν οι νοσηλευτές